worteltaart
Worteltaart met roomkaas-glazuur
Je hoeft niet veel bak ervaring te hebben om deze taart te maken. Het is super makkelijk en echt overheerlijk!
Benodigheden:
200 gr wortels (wegen nadat ze geschraapt zijn)
200 gr gesmolten roomboter
150 gr fijne kristalsuiker
2 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 theel kaneel
voor de glazuur:
100 gr verse roomkaas (monchou)
50 gr zachte roomboter
50-75 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
Warm de oven voor op 180 graden. De bakvorm met boter invetten en met bloem bestuiven.
Pak een grote kom en rasp hierin de wortels fijn.
Voeg de suiker en de eieren toe en klop dit met een mixer of met een keukenmachine goed door elkaar. Voeg dan bakmeel,gesmolten boter, kaneel en een snufje zout toe. Meng alles nog goed door met de mixer en je beslag is klaar.
Giet of spatel het beslag in de springvorm(ik had alleen maar een springvorm met doorsnee van 24 cm) en bak ongeveer 40 minuten tot een houten prikker er schoon uit komt.
Als de taart klaar is eerst in de vorm laten afkoelen en dan op een bord of schaal.
Vervolgens maak je het glazuur. Meng de zachte boter met de poedersuiker, vanillesuiker en de roomkaas. Tot deze goed gemengd is en je een mooie romige massa hebt.Ik heb er ook een lepel geraspte wortel door heen gespateld. Zo kun je zien dat het worteltaart is
Zodra de taart is afgekoeld verdeel je er de glazuur overheen. Het makkelijks is met een mes er een dikke laag over heen spatelen. Het hoeft allemaal niet zo netjes.
Het resultaat is een verrukkelijke lekkere taart die helemaal niet naar worteltjes smaakt maar wel smaakt naar meer
Maak jouw eigen website met JouwWeb